Indoor tennis

Wat is indoor tennis?

Tennis is een balspel waarbij je de bal over het net op de helft van je tegenstander probeert te krijgen. Bij indoor tennis is de ondergrond totaal anders, wat zeker gevolgen heeft voor het spel. Over het algemeen gaat het spel een stuk sneller op indoor tennisbanen, en stuit de bal ook hoger waardoor tenniswedstrijden fysiek vaak intensiever zijn. Je moet dus extra aan het werk!

Waar komt het vandaan?

In de 11e eeuw werd in Frankrijk een balspel gespeeld, dat de voorloper van tennis was; Jeu de Paume. Door de jaren heen verspreide het spel zich razend snel over Europa. En in 1500 werd het racket uitgevonden. Voor miljoenen mensen over de wereld in tennis een ideale vorm van recreatie of wedstrijdsport. Geen middeleeuwer die voorzien zal hebben dat het Jeu de paume zich ooit nog eens zou ontwikkelen tot één van de meest beoefende sporten ter wereld.

1 tegen 1 of 2 tegen 2?

Indoortennis kan door 2 spelers (enkelspel) of 4 spelers (dubbelspel) gespeeld worden. Op een veld van 10,97m breed en 23,77m lang.

Weer of geen weer?

Dat is het mooie, ons veld ligt binnen, voorzien van perfecte LED verlichting. Er kan dus altijd getennist worden. Veder zijn er ook veel voordelen aan binnen, de kans op blessures is veel kleiner en de overgang van het zomer- naar het winterseizoen geeft geen aanpassingsproblemen u hoeft u techniek ook niet aan te passen om binnen te tennissen. (Te nat buiten? Sneeuw op de velden? Zomerstop? Waar rolt de bal altijd? Juist, bij Tenniscentrum Eijsden.)

Fotos